“Özel ve Profesyonel”
EĞİTİMLER » ENSTRUMAN EĞİTİMİ

PİYANO

Piyano – sınırsız imkanlarıyla olaganustu bir müzik aletidir:

Orkestra, başka müzik aletleri veya sesle sunulmak için bestelenen yapıtların çalınabileceği tek müzik aleti.

Kendine has eşsiz bir tınısı olan müzik aleti. Herhalde başka hiçbir müzik aleti için piyanoda çalınmak için tasarlanan eser sayısı kadar eser bulunmuyor desek hiç de yanlış bir tespit olmaz. Hemen hemen tüm bestekarlar, piyanoda çalınabilecek eserler bestelemişlerdir ancak bazıları, bu eşsiz müzik aletinin sınır tanımayan imkanlarını hesaba katarak sadece bu esere yönelik eserler bestelemişlerdir

Piyano dersinde değişik müzik tarzları

Piyano derslerimizde, hem çocuklar hem de yetişkinler, klasik, popüler ve caz vb gibi müzik türlerinde piyano çalmaktadırlar. Piyano dersi veren eğitimcilerimiz, müzik derslerinde çalacağınız repertuarların seçiminde sizin tercihlerinizi dikkate alır.

Piyano dersi müzik tarzlarına göre de olabilir. Klasik piyano, popüler piyano ve caz piyano dersleri alabilirsiniz.

Piyano dersinde neler öğretilir

Piyano dersi, titizlikle tasarlanmış olup aynı anda birden fazla konuyu çözüme kavuşturmaktadır.

Piyano dersinde öğrettiklerimiz:

1) müziğin ilkeleri,
2) notalara göre piyano çalma (nota metni kullanılarak bir parçayı hem bakarak hem de ezberden çalınmasının öğretilmesi)
3) bu araç vasıtasıyla kulağın geliştirilmesi
4) doğaçlamanın öğretilmesi
5) orkestrasyon ve eşlik öğretimi
6) dinleyerek müzik seçme

Piyano derslerimizden sonra kolaylıkla yapabilecekleriniz:

1. nota metnini okuyabilme,
2. her türlü müziği dinleyerek seçebilme (kulaktan çalma),
3. piyanoda orkestrasyon,
4. şarkı söyleyebilme,
5. eşlik etme,
6. başka bir tona geçiş yapabilme,
7. doğaçlama

KLASİK PİYANO

Klasik Müzik, Bach'tan Schnitke'ye ve diğer günümüz bestecilerine kadar her türlü akademik müziği içerir. Artık günümüzde, klasik müzik olarak sadece sanatın en üst seviyelerindeki müzikler değil, aynı zamanda geçmişteki en iyi eğlence tarzına örnek müzikler de kabul edilmektedir: örneğin, XIX. yüzyıl ve XX yüzyıl başlarındaki Fransız, Viyana ve Macar operaları, Johann Strauss'un valsleri gibi.

CAZ PİYANO

Caz – XX’ inci yüzyıl başlarında ABD'de Afrika ve Avrupa kültürünün bir sentezi olarak ortaya çıkan ve daha sonra yayılan müzik türü. Caz müziğinin karakteristik özellikleri ilk başta doğaçlama, senkronize ritimleri temel alan çok ritimlilik ve eşsiz icrası oluşturmaktadır.

Caz müziği içerisinde çok farklı tarzlar da bulunmaktadır: swing, bibon, progressive-caz, hard-bop, modal-caz, soup-caz, free-caz, mainstream, fuji, postbibop, latin-amerikan cazı vb. Ritim duygusu müzikle uğraşan herkes için şarttır. Ama, özellikle de caz yapan kişi için çok hassas bir ritim duygusu gereklidir. Caz müziği yapmaktan gerçekten zevk almanız için doğaçlamanın temellerini de bilmeniz gerekmektedir. doğaçlama olmadan gerçek anlamda canlı bir caz düşünülemez. Kompleks metot yolu ile gerçekleştirilen piyano ve müzik beste derslerinde size doğaçlamanın ana unsurlarını öğreteceрiz.

Piyano dersinde dinleyerek seçim yapma

Daha önceki satırlarda, dinleyerek müzik seçebilmek için müzik kulağınızın geliştirilmesi gerektiğine değinmiştik.

POPÜLER PİYANO

Popüler Müzik – bu değişik tarz ve türlerdeki eğlence (hafif) müziklerinin tanımlanmasında kullanılır. Bu kategoride; film, çizgi film, müzikal, pop, rock ve diğer tarzlardaki müzikler sayılabilir. Pop müzik, bünyesinde klasik ve geleneksel caz müziğinin öğelerini barındırır. Bu disiplinleri ayrı özel derslerde öğrenebilir veya piyano dersi içerisinde solfej ve armoni temellerini öğrenebilirsiniz

YETİŞKİNLERE HIZLANDIRILMIŞ PİYANO

Piyano çalmayı, şarkı söylemeyi, şarkı söylerken eşlik etmeyi, dinleyerek müzik seçmeyi, herhangi bir yapıtı notalarına bakarak çalabilmeyi veya doğaçlama öğrenmek istiyorsanız, eğitmenlerimiz sizlere hayallerinizin ve dileklerinizin gerçekleşmesinde yardımcı olacaktır.

Eşsiz eğitim metodu ilе Her yaşta yetişkin şarkı söyleyebilir , seçtiği müzik aletini çalabilir.

Şayet daha önce müzikle hiç uğraşmadı iseniz, piyano müzik dersleri ile başlamanızı öneririz. Piyano enstrümanları ile tanışmasize, müziğin olmazsa olmazları olan müzik altyapınızı tanımanıza, kulağınızı geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Yetişkinler için müzik dersleri – piyano dersi genelde 60 dakikadır. Daha ilk derslerde bile birkaç eser çalabilirsiniz. Yetişkin kişide müzik zevki oluştuğundan eğitimci sadece öğrencinin zevkine uygun repertuar seçer. Müzik derslerimizde klasik, pop ve caz tarzlarında eserleri tanıyabilirsiniz. Müzik dersi zamanları kişiye özel seçilir.

Repertuarlarınızı geliştirdikçe, konser ve diğer müzik etkinliklerimizde yer alabilirsiniz.




KEMAN

Kemanın büyüleyici sesini kim duymamıştır? Kemanın sesi gözyaşı ve tebessüm doğurur. Keman – zamanımızın müzik dünyasındaki keşfidir, onun yerine hiçbir şey geçemiyor, hatta dijital teknoloji bile aynı sesleri taklit etmekte zorlanıyor. Müzik aletleri nasıl yapılıyorsa yapılsın, keman kraliçe olarak kalacak! Keman – her zaman çağdaş olan bir klasiktir. Kemanla ilgili her şeyi bilen fabrikalar, keman üretimindeki sırrı hala çözmediler. Büyük usta Stradivari’nin kemanları bugüne kadar üretilmiş en eşsiz kemanlar olarak kabul edilir. Günümüzde klasik ve çocuk kemanı meşhurdur. Çocuk büyüdükçe kemanı da değişir. Kemanın ölçüsü açılmış sol kolun uzunluğuna göre belirlenir. Avucun kemanın başını kaplayabilmesi gerekir. Keman ölçüleri ‘sekizlik’, ‘çeyrek’, ‘yarım’, ‘tam’ ve alto diye isimlendirilir.

Keman eğitiminin erken yaşlarda (4–5) başlanması ilerde daha iyi sonuçlar getirir.

Keman dersi konuları.

» Temel müzik ve nota eğitimi
» Keman çalmada duruş ve tutuş
» Sol el teknikleri entonasyon (ses temizliği).
» Çift ses çalışmaları.
» Akort çalışmaları.
» Yay teknikleri.
» Piyano eşlikli ve çift keman oda müziği çalışması.
» Solo ve grup dinleti hazırlık çalışmaları.
» İleri düzeyde etütler, büyük konçertolar, sonatlar
» Konser repertuarları

Tüm enstrüman dersleri birebir özel ders şeklinde verilmektedir.




GİTAR

Gitar, telli çalgılar grubundan bir çalgıdır. Tarihi, İsa'dan çok öncelere, hem sıradan hem de seçkin insanların sesinin keyfine vardığı doğu ülkelerine dayanır. Gitarın tarihçesi şaşırtıcı ve ilginçtir. Günümüzde hemen hemen her birimiz, büyük olasılıkla, en az bir kez eline bir gitar almıştır.

Gitara hayranlık duyulmuş, sürekli iyileştirilmeye çalışılmış ve farklı seslerle çalmışlardır. Ve günümüzde de, eskiden olduğu gibi gitar yine birçok müzik türüyle bağlantılıdır. Gitar, hem klasik müzikte, hem rok kültüründe, caz ve blüz müziklerinde kendini göstermekte ve solo şarkılarda, kantri tarzında dünyanın en popüler çalgıları arasında kendisini göstermektedir; şüphesiz gitarın en acı müziği Flamenko sanatıdır.

GİTAR EĞİTİMİ DERS KONULARI

» Temel Müzik ve Nota Eğitimi
» Gitarın Tanımı
» Gitarın Nota ile Çalınmasına İlişkin Kavramlar
» Gitarda Nota Çalınması
» Gitar ile Parmak Egzersizleri
» Arpej ve Gam Egzersizleri
» Kadans ve Akor Çalışmaları
» Etüt Çalışmaları
» Küçük Formda Eser Çalışması(Menuet,Andante,Prelude,Etude,Valse)
» Büyük Formda Eser Çalışması (Süit,Sonatine,Sonat,Concertino)
» Güncel Şarkı Çalışması(Tercihen yapılır)
» Çoklu gitar çalışmaları (duo, trio, quarted)
» Solo Enstrümana veya Vokale eşlik çalışması (Koorpetisyon)
» Konser repertuarları.

Gitar eğitimine 6-7 yaşlarında başlanabilir.

Tüm enstrüman dersleri birebir özel ders şeklinde verilmektedir.